Over ons

Onze Albert Heijn is een echt familiebedrijf. Mijn overgrootouders zijn in 1929 begonnen met een kruidenierswinkeltje aan huis van 12 m2. Toen mijn overgrootvader overleed op jonge leeftijd moest mijn opa, Jan de Kreij, op 12-jarige leeftijd stoppen met school en mee gaan helpen in de winkel door boodschappen lijstjes op te halen bij mensen thuis en boodschappen te bezorgen aan huis. In de loop der tijd werd het winkeltje steeds groter. Tot het moment dat mijn opa een stuk grond kocht en daar in 1963 is begonnen met de bouw van een winkel met bovenwoningen van ongeveer 500 m2 VVO. De formules waren in deze tijd nog niet sterk aanwezig en de inkoop werd bij een groothandel gedaan.

Vanaf eind jaren 70 is ViVo de aangewezen formule geworden. In 1991 zijn we overgegaan naar Albert Heijn als franchisenemer. Op dat moment hebben mijn vader, Karel de Kreij, en mijn tante, Lena den Boer- de Kreij, de winkel overgenomen van mijn opa. Ze waren toen beide al langere tijd in dienst. In 1997 werd in Giessenburg een nieuw winkelcentrum gebouwd aan de overkant van de bestaande winkel. Deze winkel had in het begin een VVO van 800 m2.

In 2011 zijn we begonnen met de aanbouw van 200 m2 waardoor we nu een winkel hebben staan van 1000 m2 VVO. Hierin is ook een Gall & Gall XS gevestigd. Dit is een kleinere versie van de normale Gall winkels waar wij alleen sterke drank verkopen en geen wijnen.

Remon de Kreij

Remon de Kreij

Ondernemer

Remon is sinds 2009 in dienst bij Albert Heijn de Kreij. Voor vragen en opmerkingen kunt u hem altijd aanspreken als u in de winkel bent.